Frequently asked questions about rent a car

Cele mai intalnite 20 de intrebari legate de rent a car

1. Ce masina sa aleg?

Trebuie sa iei în considerare timpul pe care îl vei petrece în masina si cât spatiu îti trebuie - pentru pasageri si bagaje. Apoi alege în functie de confort si nu doar de pret. Un spatiu mai mic decât cel cu adevarat necesar îti poate afecta calatoria. Majoritatea masinilor din flota noastra sunt cu transmisie manuala. Unele modele au transmisie automata si de obicei se încadreaza într-o clasa superioara. Daca nu esti familiar cu transmisia manuala, gândeste-te bine înainte sa "înveti" sa conduci o masina cu schimbator de viteze într-un mediu strain, poate chiar si pe celalalt sens de mers. Toate masinile pe care le ai la dispozitie, sunt dotate cu radio, iar clasele superioare au si CD player.

2. Unde pot circula?

Masina închiriata poate fi condusa pe drumurile publice din Romania cât si în alte tari, fara restrictii.

3. Unde pot returna masina?

În general, tarifele practicate de Rent Zone Romania iau în considerare ca loc de returnare, locul unde masina a fost livrata. Totusi returnarea se poate face în alta locatie, dupa cum urmeaza:

  • Returnarea în acelasi oras unde s-a facut livrarea: gratuit
  • Returnarea în alta locatie din România: 100 Euro
  • Returnarea nu se poate face în afara teritoriului României
  • Aceste tarife pentru returnare se adauga la costul închirierii si fac subiectul taxelor locale si TVA. Aceste tarife vor fi achitate la livrarea masinii.

4. Ce include pretul închirierii?

Pretul include asigurarea limitata în caz de accident, asigurarea pentru daune produse tertilor, asigurarea de furt, comisioane obligatorii, taxe. Ofertele optionale nu sunt incluse în pret.

5. Cum influenteaza cursul de schimb valutar pretul de închiriere al masinii?

Rent Zone Romania este o companie româna si toate tranzactiile se efectueaza în lei (RON). Preturile prezentate sunt stabile în €. Aceasta înseamna ca pretul final al serviciului se calculeaza în €, dupa care se converteste în Lei (RON) la rata de schimb afisata de Banca Nationala Româna (BNR) din ziua platii + 2%. Acest pret va fi convertit (daca este necesar) din lei (RON) în moneda în care este detinut cardul, de catre banca emitenta, la rata de schimb suportata de aceasta.

6. Ce fac daca nu primesc emailul de confirmare?

În cazul în care nu ai primit un email de confirmare a primirii rezervarii, trimite înca o data solicitarea.

7. Pot obtine reduceri la pretul de închiriere?

Da. Întreaba cum poti obtine aceste reduceri pentru clienti fideli.

8. Pot beneficia de scaun pentru copil?

În România, orice copil cu greutatea între 20 - 40lbs sau 9 - 18 kg trebuie sa fie asigurat într-un scaun orientat înspre sensul de mers al masinii. Cere în avans un scaun pentru copil si vom comunica pretul pentru aceasta optiune. Nu oferim scaun pentru sugari sau scaune pentru pozitionarea pe verticala (booster seats)

9. Ce fel de Permis de Conducere este necesar?

Toti conducatorii auto trebuie sa posede Permis de Conducere emis de tara de rezidenta. Orice act provizoriu, de absolvent de scoala de soferi, nu este acceptat. Permisul de Conducere trebuie sa aiba o vechime de cel putin 1 an (3 în cazul masinilor de clasa superioara) si trebuie sa fie valid si sa ramâna valid pe perioada închirierii.

Daca Permisul de Conducere nu este în engleza, franceza, germana sau italiana, trebuie sa prezinti un permis de conducere international (IDP). Acest permis este scris în 10 limbi si serveste drept traducere oficiala a Permisului de Conducere în limba nativa. IDP-ul trebuie sa fie însotit de Permisul de Conducere valid.

10. Ce asigurari include pretul?

Pretul închirierii include RCA si asigurare limitata pentru avarierea masinii si în caz de furt. Asigurare limitata înseamna ca pagubele sunt asigurate sub rezerva sumei de 200 € (sau mai mult în cazul masinilor din clasa superioara - este suma solicitata ca garantie care constituie limita maxima de responsabilitate pe care o ai fata de noi, în cazul unui accident sau al unui furt). Agentia noastra ofera asigurari suplimentare care pot acoperi pagubele integral. Pretul variaza în functie de locatie, clasa masinii si durata închirierii, dar poti aloca între 5 si 20 € pe zi pentru a fi lipsit de griji. Recomandam aceasta optiune doar daca nu te afli în posesia unei asigurari auto personale sau a unui card de credit. Înainte sa pleci de acasa, verifica existenta unor limitari în privinta daunelor acoperite de asigurarea oferita de credit card.

11. Ce se întampla daca trebuie sa modific sau sa anulez o rezervare?

Poti schimba sau anula o rezervare cu pâna la 2 zile înainte de livrarea masinii. Modificarea unei rezervari se face fara penalizari. Pentru anularea unei rezervari se percepe un comision de 30 €.

12. Ce se întampla daca sunt nevoit sa-mi schimb planurile cu mai putin de 2 zile înainte de livrarea masinii?

În cazul modificarii în ultimul moment a unei rezervari, va trebui sa contactezi direct agentia. În cazul anularii unei rezervari, trimite prin e-mail, numarul de înregistrare primit odata cu confirmarea rezervarii. Platile facute în avans nu se ramburseaza.

13. De unde si cum ridic masina?

Îti vom trimite un email cu confirmarea sau cu itinerarul care va contine toate detaliile rezervarii, inclusiv instructiuni privind locul de unde vei ridica masina. Acest mesaj va contine de asemenea si informatii de contact aditionale si numerele de telefon unde vei putea contacta agentia. Pentru ridicarea masinii de la aeroport, va trebui sa contactezi agentul care livreaza masina. Acesta te va astepta la terminalul sosiri, având numele tau înscris pe o hârtie.

14. Ce îmi trebuie pentru a ridica masina?

Când te întâlnesti cu agentul nostru, va trebui sa te identifici si actele sa dovedeasca ca îndeplinesti criteriile de vârsta (cel putin 21 de ani, 23 pentru masinile de clasa superioara), permis de conducere (valid si cu vechime de minimum 1 an, 3 în cazul masinilor de clasa superioara) si card de credit (Mastercard sau Visa - înscrise cu numele tau).

15. Este necesar un depozit de pe cardul meu de credit?

Majoritatea agentiilor pretind o "autorizare" asupra unui depozit de pe cardul de credit atunci când ridici masina. În general, suma blocata este suma care acopera costul închirierii (incluzând eventualele optiuni) plus o suma deductibila care acopera valoarea unui rezervor plin de combustibil. Când vei returna masina, acest depozit este deblocat si înlocuit cu costul final.

16. Poate refuza agentia sa îmi închirieze un vehicul?

Agentia va refuza sa-ti închirieze un vehicul daca nu poti face dovada unui act de identitate si permis de conducere valid sau daca nu pari capabil sa conduci masina în siguranta... fara exceptii! În cazul în care agentia nu poate livra masina rezervata/confirmata (în cazul în care a fost "oversold" sau din orice alt motiv), aceasta îti va oferi o masina dintr-o categorie superioara (la acelasi pret si în aceleasi conditii ca la rezervarea initiala) sau va depune toate eforturile pentru a oferi o alta alternativa viabila pentru tine.

17. Ce se întampla daca nu-mi place masina pe care am ales-o?

Vorbeste cu angajatii agentiei - acestia vor încerca sa gaseasca masina care îti place. Daca masina face parte din alta clasa decat cea pe care ai ales-o initial, atunci pretul se modifica corespunzator.

18. Ce fac daca am un accident sau masina nu functioneaza corespunzator?

În cazul dificultatilor de ordin mecanic sau de accident, contacteaza agentia imediat - ai datele de contact pe contractul pe care l-ai semnat - si angajatii agentiei te vor sfatui ce sa faci. De asemenea trebuie sa notifici politia în legatura cu orice accident care implica raniri de persoane sau avarii ale masinii, si sa obtii un proces verbal semnat de politie. De asemenea trebuie sa obtii toate informatiile privind persoanele terte implicate în eveniment.

19. Pot prelungi perioada de închiriere?

Da, cu conditia obtinerii acordului agentiei, care va solicita în plus plata zilelor de închiriere precum si a eventualelor optiuni suplimentare fata de rezervarea originala.

20. Ce se întâmpla daca tin masina mai putin timp decât am rezervat-o?

Pretul de închiriere pe zi oferit este în functie de perioada de timp. Din acest motiv agentia de închiriere îsi rezerva dreptul de a recalcula pretul serviciilor oferite. În majoritatea situatiilor nu se ofera reduceri de pret sau rambursarea sumelor platite.

Contact us for a price offer

  1. phone
  2. Reincarca imaginea